Category Archives: Informatii

Fumul chirurgical: Un sistem special de evacuare

Fumul chirurgical: Un sistem special de evacuare

Evacuarea fumului chirurgical este o procedură esențială în sala de operații. În timpul unei intervenții chirurgicale se produc vapori și particule care pot fi dăunătoare pentru pacienți și pentru personalul medical. De aceea, utilizarea unui sistem adecvat de evacuare a fumului este vitală pentru asigurarea unui mediu sigur și curat.

Pentru evacuarea fumului chirurgical există diverse dispozitive care pot fi folosite în sala de operații. La momentul actual, grație evoluției tehnologiei există dispozitive diverse, de la cele de unică folosință cum ar fi consumabile medicale și până la cele profesionale.

În cele ce urmează îți vom prezenta ce tipuri de dispozitive pentru evacuarea fumului chirurgical există, care sunt avantajele folosirii acestora dar și ce este și de ce este necesară evacuarea fumului chirurgical.

Ce este un sistem sau un dispozitiv pentru evacuarea fumului chirurgical

Sistemele de evacuare fum chirurgical sunt surse de aspirare ce au rolul de a capta aerosolii de fum chirurgical. Astfel, ele ajută la eliminarea eficientă a fumului chirurgical și a aerosolilor rezultați în urma efectuării unei operații chirurgicale.

Un dispozitiv pentru evacuarea fumului chirurgical filtrează contaminanții periculoși, iar aerul filtrat este returnat în sala de operații.

De ce este necesară evacuarea fumului chirurgical

Întrucât măștile chirurgicale nu oferă suficientă protecție, evacuarea fumului chirurgical cu ajutorul dispozitivelor este necesară în timpul oricărei intervenții.

Utilizarea diferitelor unități electrochirurgicale sau a laserului produce un fum dăunător. Astfel, este necesară evacuarea fumului din următoarele motive:

  • Eliminarea mirosurilor nocive: acestea apar când se utilizează pentru tăierea sau deschiderea țesutului o unitate electrochirurgicală
  • Eliminarea particulelor chimice nocive prezente în fum: acestea sunt extrem de mici și pot trece prin masca chirurgicală
  • Eliminarea altor materii cu potențial dăunător: acestea sunt generate în timpul procedurilor de chirurgie plastică

Ce riscuri pot apărea dacă nu se utilizează un dispozitiv pentru evacuarea fumului chirurgical

Evacuarea fumului chirurgical ar trebui să fie o prioritate în orice sala de operații. Neutilizarea unui evacuator pentru fumul chirurgical poate duce la inhalarea substanțelor chimice dăunătoare. Printre acestea se numără: monoxidul de carbon, benzenul sau cianurile de hidrogel.

Acești compuși chimici pot cauza probleme serioase de sănătate. Inhalarea acestora poate duce la insuficiență respiratorie, greață, vărsături sau iritarea ochilor. În plus, atunci când nu este evacuat fumul chirurgical se produc riscuri majore și pentru pacienți.

Atunci când se utilizează un dispozitiv pentru evacuarea fumului chirurgical se pot preveni toate problemele menționate mai sus.

Dispozitive pentru evacuare fumului chirurgical

  1. Sisteme de evacuare portabile – acestea sunt dispozitive mobile care se pot conecta la o mască facială sau la un sistem de evacuare la acoperiș pentru a aspira fumul și gazele de evacuare generate în timpul procedurii chirurgicale.
  2. Sisteme de evacuare centralizate – acestea sunt sisteme integrate care sunt instalate într-un spital sau într-un bloc operator și sunt conectate la o rețea de conducte care leagă fiecare sală de operație la sistemul centralizat.
  3. Măști chirurgicale cu evacuare de fum – acestea sunt măști chirurgicale echipate cu filtre speciale pentru a capta și evacua fumul generat în timpul procedurii chirurgicale.
  4. Echipamente chirurgicale cu evacuare de fum – acestea includ instrumente chirurgicale cu aspirație incorporată pentru a elimina fumul și gazele generate în timpul intervențiilor chirurgicale.
  5. Filtrul de evacuare a fumului – acestea sunt dispozitive care se pot monta la acoperișul blocului operator, care captează și filtrează fumul evacuat în exterior

Beneficiile oferite de către dispozitivele de evacuare fumului chirurgical

  • Protecția personalului medical: Fumul și vaporii pot fi dăunători pentru personalul medical, în special în cazul expunerii pe termen lung. Dispozitivele de evacuare a fumului pot ajuta la reducerea expunerii la aceste substanțe și la protejarea sănătății personalului medical.
  • Îmbunătățirea vizibilității: Fumul și vapori pot reduce vizibilitatea în timpul unei intervenții chirurgicale, ceea ce poate afecta precizia a și siguranța procedurii. Dispozitivele de evacuare a fumului pot ajuta la îmbunătățirea vizibilității, permițând chirurgilor să lucreze mai precis și mai sigur.
  • Prevenirea contaminării: Fumul și vapori pot conține agenți patogeni și alte substanțe nocive care pot contamina rana chirurgicală și pot duce la infecții. Dispozitivele de evacuare a fumului pot ajuta la reducerea riscului de contaminare și la prevenirea infecțiilor.
  • Îmbunătățirea calității aerului: Fumul și vaporii pot reduce calitatea aerului din sala de operații, ceea ce poate afecta sănătatea personalului medical și a pacienților. Dispozitivele de evacuare a fumului pot ajuta la îmbunătățirea calității aerului, permițând un mediu mai sigur și mai sănătos pentru toți cei implicați în procedură.

Tipuri de dispozitive premium de la Medal Trading

Există mai multe tipuri de dispozitive premium pentru evacuarea fumului chirurgical, dar cele mai frecvent utilizate sunt:

  • Sistemele de evacuare a fumului cu filtrare prin cărbune activ. Acestea sunt dispozitive portabile sau montate pe perete care au rolul de a capta fumul și particulele emise de dispozitivele electrice chirurgicale. Apoi sunt filtrate prin intermediul cărbunelui activ. Astfel, aerul evacuat este curat și poate fi recirculat în sală.
  • Sistemele de evacuare cu aspirație centralizată. Acestea sunt mai complexe și sunt integrate în designul infrastructurii de ventilație a sălii de operație. Ele captează fumul de la sursă și îl transportă printr-un sistem de conducte către un filtru centralizat, care elimină particulele și substanțele nocive din aer.
  • Sistemele de evacuare cu jet de aer. Aceste dispozitive utilizează un jet puternic de aer pentru a capta și îndepărta fumul produs de dispozitivele electrice chirurgicale. Jetul de aer este direcționat printr-un tub de aspirație către un filtru centralizat.

Toate aceste dispozitive sunt concepute pentru a reduce expunerea personalului medical la substanțe nocive, cum ar fi aerosolii și particulele emise de dispozitivele electrice chirurgicale.

Unde se recomandă instalarea acestor dispozitive

Dispozitivele pentru evacuare fumului chirurgical sunt recomandate în orice sală de operație în care se desfășoară intervenții chirurgicale care generează fum, precum cele pentru proceduri laparoscopice, proceduri de electrocorticografie, endoscopii, intervenții chirurgicale în care se utilizează laser sau instrumente electrice.

Alege să achiziționezi doar produse calitative, certificate care să asigure toate standardele de siguranță de care este nevoie într-o sală de operații.

Vizitează site-ul Medal Trading sau contactează echipa de specialiști pentru a te bucura de soluții personalizate, potrivite fiecărei unități medicale. Când vine vorba de echiparea sălilor de operație doar calitatea ar trebui să primeze.

manusi chirurgicale

Mănuși chirurgicale – calitatea este importantă?

O pereche de mănuși chirurgicale fac parte din categoria consumabile medicale obligatoriu de folosit în unitățile medicale, atât pentru examinarea pacienților, cât și pentru intervențiile medicale de lungă durată. Acestea sunt deosebit de utile în prevenirea contaminării cu virușii și bacteriile întâlnite. Mănușile chirurgicale oferă protecție atât personalului medical, cât și pacienților. Aceștia se vor simți în siguranță și se vor bucura de un act medical executat corect.

Calitatea mănușilor chirurgicale este esențială în cadrul oricărei unități medicale. Chiar dacă sunt denumite mănuși chirurgicale de unică folosință, acestea trebuie să fie realizate dintr-un material calitativ. Nimeni nu își dorește ca pereche de mănuși să se rupă de la primul contact cu mâna sau să nu se muleze perfect. O pereche de mănuși calitative fac diferența în prevenția contactării cu bacteriile, dar îi oferă și medicului posibilitatea desfășurării muncii în condiții optime. Calitatea nu este un moft atunci când vine vorba de consumabile medicale.

În acest moment există pe piață o varietate de mănuși chirurgicale, realizate din materiale diferite. Îți vom prezenta mai jos 3 tipuri de mănuși chirurgicale utilizate în toate unitățile medicale, acestea fiind indispensabile atât în cabinetele medicale, sălile de operație sau cabinetele stomatologice.

Mănuși latex – eficiență garantată

Mănușile chirurgicale din latex sunt foarte utilizate în industria medicală, dar și în alte industrii: alimentară și cosmetică. Acestea se produc din cauciuc natural și se remarcă prin rezistență, o bună manevrabilitate și oferă o protecție sporită celor ce le poartă. Mănușile din latex se găsesc în două forme: mănuși din latex pudrate și mănuși din latex nepudrate. Mănușile din latex nu sunt foarte eficiente la substanțele chimice și solvenți.

Mănuși din latex pudrate

Principala caracteristică a mănușilor pudrate este manevrabilitatea. Acestea se mulează perfect pe forma mâinii. Datorită pudrei pe care o conțin, mâna alunecă foarte ușor în interiorul ei, permițând purtarea cu ușurință. Unele intervenții medicale necesită rapiditate și eficiență. În acest context, mănușile pudrate te vor ajuta să le introduci foarte simplu și rapid pe mână. Există persoane care suferă de alergie la pudra din interiorul mănușilor. Pentru acestea sunt recomandate mănușile din latex nepudrate.

Mănuși din latex nepudrate

Mănușile din latex nepudrate sunt ideale pentru persoanele care dezvoltă diverse alergii. Acestea oferă un grad sporit de protecție împotriva bacteriilor și o rezistență crescută. Aceste mănuși sunt lubrifiate din fabrică cu amidon de porumb, pentru a permite o mai bună flexibilitate. Principala lor caracteristică este faptul că nu provoacă alergii, cum ar fi cele la pudra de talc sau licopod.

Mănuși chirurgicale din nitril – de ce să le alegi

O pereche de mănuși nitril oferă o flexibilitate ridicată și o protecție la fel de bună ca cele din latex. Nitrilul permite o fixare facilă pe forma mâinilor, oferind o prindere bună și o folosire adecvată a tuturor instrumentelor medicale. Acestea sunt ideale pentru persoanele care dezvoltă alergii la mănușile din latex.

O altă caracteristică importantă a mănușilor din latex este aceea că oferă o rezistență crescută la substanțele toxice, precum acizii, fiind folosite în laboratoarele pentru analize medicale. De asemenea, nitrilul este un material rezistent la înțepături, ceea ce conferă o protecție ridicată.

Mănuși chirurgicale din vinil – practice și utile în diverse

Mănușile din vinil sunt adesea recomandate ca fiind mănuși de examinare. Acestea nu oferă protecție împotriva substanțelor chimice sau periculoase. Mănușile din vinil sunt potrivite personalului medical care suferă de alergii la contactul cu latexul. Acestea au proprietăți antistatice ți sunt rezistente la grăsime sau alcool. La fel ca mănușile din latex, și acestea se regăsesc în două variante: pudrate și nepudrate. De asemenea, ele protejează cadrul medical de contactul cu viruși sau bacterii, dar nu sunt la fel de eficiente pentru un procedeu de lungă durată.

Mănuși chirurgicale sau mănuși pentru examinare. Ce să alegi?

Un aspect important care trebuie menționat despre mănușile de unică folosință, este faptul că acestea se împart în două categorii: mănuși chirurgicale și mănuși pentru examinare. Îți vom prezenta mai fost câteva diferențe dintre acestea, pentru a ști ce să alegi. Și nu uita, calitatea nu este un moft. Alege întotdeauna mănuși calitative, de la magazine de specialitate, care să îți ofere garanția unei alegeri inteligente.

  • Mănușile chirurgicale sunt utilizate în procedee mai complicate, și includ contactul cu diverse fluide: sânge, plasmă sau alte fluide organice. Acestea trebuie să ofere protecție maximă medicului care le utilizează. În comparație cu mănușile pentru examinare, mănușile chirurgicale trebuie să fie mai lungi și să nu permită ca pielea să rămână descoperită.
  • Mănușile chirurgicale sunt mai costisitoare decât cele pentru examinare, și vin ambalate separat.
  • Mănușile pentru examinare, în comparație cu cele chirurgicale, nu trebuie să reflecte lumina albă, astfel încât ochii evaluatorului să nu obosească foarte repede.
  • Mănușile pentru examinare trebuie să fie fine, pentru a oferi pacientului o senzație plăcută la atingere, în timp ce mănușile chirurgicale nu trebuie să fie alunecoase pentru a permite prinderea facilă a instrumentelor chirurgicale.

De ce să utilizezi mănuși chirurgicale de calitate?

Atunci când alegi consumabile medicale, ai nevoie ca acestea să fie calitative pentru a spori gradul de protecție. Iată de ce ai nevoie de mănuși chirurgicale calitative:

  • Eficiență sporită – mănușile de unică folosință calitative vă ajută să vă bucurați de protecție înaltă împotriva substanțelor necunoscute sau neașteptate.
  • Costuri scăzute – a folosi mănuși chirurgicale de slabă calitate înseamnă costuri mai ridicate. Dacă mănușile se rup de la primul contact cu mâna, vei folosi o cantitate mai mare de mănuși, iar costurile vor fi mai crescute.
  • Protecție împotriva alergiilor – mănușile realizate din materiale derivate sau care nu sunt 100% latex, vinil sau nitril, pot provoca alergii destul de severe persoanelor care le poartă.

Mănușile chirurgicale calitative nu sunt un moft, ci o necesitate. Atunci când ești cadru medical, te supui la diferite situații care îți pot afecta sănătatea. Nimic nu este mai important decât prevenția și protecția. Mănușile chirurgicale calitative te vor proteja pe termen lung de substanțele cu care intri în contact, îți vor oferi o bună flexibilitate în realizarea actului medical.

Acum că ai aflat de ce este esențială folosirea unor consumabile medicale de calitate, tu pe care le alegi? Care sunt consumabilele medicale indispensabile în cabinetul tău medical? Vizitează site-ul nostru sau paginile de Facebook și Instagram pentru detalii suplimentare. Bucură-te de calitatea produselor și consumabilelor medicale de la Medal Trading.

halate medicale

Halate medicale – cum le alegi pe cele mai bune

Dacă ești în căutarea unor halate medicale trebuie să ții cont de calitate, rezistență și să iei în calcul faptul că sunt un element definitoriu în uniforma medicală.

În ceea ce privește halatele medicale și manusi medicale, acestea sunt piese esențiale de echipament de protecție personală (EPP) pentru lucrătorii din domeniul medical. Acestea sunt proiectate să protejeze personalul medical de substanțe periculoase, cum ar fi sângele, secrețiile corporale și alte lichide corporale, care pot conține agenți patogeni. Astfel, alegerea unor halate medicale calitative este mai importantă decât pare.

În cele ce urmează îți vom prezenta criteriile după care să te ghidezi pentru a te bucura de o uniformă medicală rezistentă. Și atunci când spunem uniformă medicală rezistentă ne referim la rezistența la spălări repetate, dezinfectări, uzură zilnică.

Halate medicale – cum le alegi pe cele mai bune

  1. Ține cont de mărimea halatului

Chiar dacă nu pare un aspect extrem de important, mărimea halatului trebuie aleasă cu maximă seriozitate. Atunci când alegi halatul medical trebuie să ții cont că acesta trebuie să fie mai larg pentru a permite realizarea în voie a mișcărilor. De asemenea, pantalonii uniformei trebuie să fie potriviți în talie. Aceștia trebuie să permită mișcările degajate și să nu te strângă.

  1. Alege cu grijă modelele potrivite de halate medicale

Alegerea modelului este foarte importantă, mai ales pentru doamnele care își doresc să aibă un halat medical cool. Unele modele oferă un confort sporit, iar altele un aspect modern. Ține cont și de modelul decolteului. Acesta poate fi în v sau rotund. Cele în V sunt mai confortabile pentru că oferă mai mult spațiu. De asemenea, în spital este destul de cald, iar un model mai puțin decoltat poate fi de nedorit.

Un alt aspect important este faptul că uniforma medicală trebuie să conțină buzunare. Astfel, medicul sau personalul medical va avea în permanență acces la un instrument de scris sau la alte instrumente necesare în munca din spital. În prezent există și numeroase modele care pun silueta doamnelor în valoare, cu nasturi decorativi și cu design modern. În acest mod, uniforma nu va arăta anost și extrem de clasic. Până la urmă, fiecare halat medical reprezintă personalitatea celui sau celei care îl poartă.

  1. Ce culoare să alegi pentru halatul medical

În general medicii optează pentru halate de culoare albă care simbolizează curățenia. Pe culoarea alb se poate observa imediat murdăria sau anumite pete. În plus, albul este foarte rezistent la dezinfectări repetate. Asistentele sau personalul auxiliar pot opta pentru halate medicale de diferite culori: verde, bleu, roz sau mov.

  1. Materialul halatului

Materialul halatului este definitoriu atunci când alegi uniforma medicală. Este foarte important să alegi un material calitativ care permite pielii să respire și să ofere confortul necesar. Halatul medical trebuie să aibă o compoziție preponderentă din fibre naturale, cum ar fi bumbacul. De asemenea, halatul poate avea un amestec de bumbac și țesături sintetice pentru a fi rezistent la șifonare, transpirație sau substanțe chimice.

  1. Prețul halatului

Prețul poate dicta calitatea materialelor sau rezistența, dar nu este întotdeauna un principiu definitor. Alege întotdeauna să consulți și să compari mai multe prețuri dar și brand-ul care produce halatul medical. Poți urmări și perioada reducerilor pentru a achiziționa un halat calitativ, la un preț mai bun. Optează pentru brand-uri cunoscute pentru materiale de calitate, eficiență și suportabilitate la toți factorii prezenți în spital.

Halate medicale – pentru ce caracteristici să optezi

  • Rezistența materialului: halatul medical trebuie să fie confecționat dintr-un material rezistent, care să ofere o barieră efectivă împotriva particulelor și a substanțelor chimice, cum ar fi sângele, fluidele corporale sau alte substanțe periculoase.
  • Impermeabilitate: Halatul medical trebuie să fie impermeabil, astfel încât să poată proteja împotriva substanțelor lichide și să prevină contaminarea pielii și a hainelor de sub halat.
  • Mobilitate: trebuie să fie suficient de larg și să permită mișcarea liberă a personalului medical pentru a le permite să își îndeplinească activitățile în condiții confortabile.
  • Ușurința de purtat și de îndepărtat: această uniformă medicală trebuie să fie ușor de purtat și îndepărtat pentru a reduce riscul de contaminare accidentală și pentru a permite personalului medical să se schimbe rapid între diferite proceduri.
  • Compatibilitatea cu alte echipamente de protecție: Halatul medical trebuie să fie compatibil cu alte echipamente de protecție, cum ar fi măștile de protecție și ochelarii de protecție, pentru a oferi o protecție maximă împotriva contaminării.
  • Sterilizabilitate: Halatul medical trebuie să fie sterilizabil pentru a permite igienizarea și dezinfecția adecvată între utilizări.

De ce să optezi pentru un halat medical de la Medal Trading

Există mai multe motive pentru a folosi un halat medical de calitate oferit de Medal Trading. Iată câteva dintre cele mai importante:

Durabilitate – Halatele medicale comercializate de Medal Trading sunt realizate din materiale rezistente și sunt construite pentru a rezista uzurii și spălărilor frecvente. Alegerea unui halat medical de calitate te asigură că îl poți purta perioade lungi de timp ți de faptul că nu necesită înlocuiri frecvente.

Confort – Halatele medicale sunt purtate de obicei pentru perioade lungi de timp. De aceea este necesar ca acestea să fie confortabile. Halatele medicale sunt fabricate dintr-un material respirabil și ușor, care să nu irite pielea.

Ușor de întreținut – un halat medical trebuie să fie ușor de curățat și dezinfectat pentru a preveni răspândirea infecțiilor. Alegând să achiziționezi produsele de la Medal Trading te bucuri de eficiență. Toate produsele sunt realizate pentru a fi ușor de întreținut atât acasă, cât și în unitățile specializate. Este important ca personalul medical să poarte întotdeauna halate curate și sterilizate. Astfel, vor sigura un mediu sigur pentru pacienți și pentru ei înșiși.

Halatele medicale sunt un element extrem de important al echipamentului medical și trebuie să fie concepute respectând toți parametrii de igienă, siguranță și durabilitate. Alege să utilizezi halate medicale de la Medal Trading pentru a te asigura că ai luat decizia corectă în privința calității, dar și a prețurilor. Specialiștii în echipamente medicale te vor ajuta cu sfaturi și vor fi atenți la orice solicitare. Intră și tu pe site sau vizitează pagina de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din domeniul medical.

Mănuși industriale, aici sunt toate informațiile de care aveți nevoie

Mănuși industriale, aici sunt toate informațiile de care aveți nevoie

Mănuși industriale, aici sunt toate informațiile de care aveți nevoie. Dacă înțelegem un lucru, acesta e cât de importante sunt mănușile.

Când apar accidente, setul corect de mănuși industriale poate salva mâna

Când vă propuneți să cumpărați mănuși industriale trebuie să compilați un set clar de cerințe minime.

Aceste cerințe se vor baza pe orice standarde industriale/guvernamentale care se aplică muncii dvs.

Tot aici includem și caracteristicile de care au nevoie angajajații pentru a putea finaliza lucrările în siguranță.

Lista de verificare a cerințelor dvs. va depinde de sarcina specifică pentru care este necesară mănușa.

Pentru a vă ajuta să începeți avem o listă generală de verificare a aspectelor de căutat.

1. Dexteritatea

Există standarde pentru dexteritate însă trebuie să derulați teste specifice.

Doar în acest mod puteți înțelege nevoile de dexteritate ale angajaților dvs.

De exemplu, înainte de a cumpăra mănuși medicale ar trebui să achiziționați doar unele de probă.

Solicitați-le angajaților să le testeze timp de aproximativ o săptămână.

Dacă aceștia nu își pot îndeplini sarcinile nu le vor purta iar acestea sunt bune numai dacă sunt purtate.

2. Prinderea potrivită pentru mănuși industriale

Ca și în dexteritate, determinarea cerințelor dvs. de aderență necesită încercări specifice.

Mănușile pot necesita, de asemenea, acoperiri speciale.

Tabla de metal, de exemplu, este acoperită cu un ulei de manipulare a metalelor pentru a preveni rugina.

Aveți nevoie de o mănușă specifică pentru o asemenea lucrare.

Dacă sticla alunecă, vă strângeți instinctiv aderența și sticla vă poate tăia ca o lamă.

Mănușile de uz general nu vor fi suficiente.

3. Mănuși industriale cu rezistență la tăiere

Tăierile sunt într-un număr covârșitor pe lista leziunilor la mâini, astfel încât rezistența la tăiere e esențială.

Materialele moderne au revoluționat rezistența la tăiere.

Materialul utilizat în vestele antiglonț poate fi filat în fir și tricotat ca mănuși.

Dacă purtați mănușa corectă și o bucată de sticlă alunecă, este posibil să nu vă tăiați.

Sau, chiar dacă veți fi tăiat, rana va fi mult mai puțin gravă.

4. Rezistența la abraziune

Leziunile la abraziune sunt pe locul doi după tăieturi, ceea ce face din rezistență un alt factor important.

Pielea oferă încă o mare rezistență la abraziune, dar materialele moderne recuperează rapid.

Rezistența la abraziune se referă, de asemenea, la „viața” generală a mănușii.

Sunt medii de producție în care chiar și mănușile de înaltă calitate trebuie schimbate de patru ori pe zi.

Munca dvs. include o abraziune substanțială?

Veți dori să efectuați o încercare a mănușilor pentru a vedea dacă rezistă în timp.

5. Rezistența la puncție

Când alegeți mănuși pentru rezistența la puncție trebuie să știți dacă aveți de-a face cu obiecte mici sau mari.

Puteți găsi standarde specifice pentru fiecare caz în parte.

Rezistența la puncție reduce întotdeauna dexteritatea și confortul, deci trebuie făcute alegeri dificile.

6. Rezistența la impact pentru mănuși industriale

Mănușile cu rezistență la impact includ căptușeală pe partea de sus a mâinii și a degetelor.

Au evoluat din mănuși sportive precum cele folosite pentru ciclism și sunt surprinzător de confortabile.

Unele industrii expun adesea lucrătorii la pericole severe de impact, în special din cauza echipamentelor grele.

În ultimii ani mănușile rezistente la impact au redus dramatic fracturile la nivelul mâinii.

7. Rezistența la căldură

Industria a făcut pași uriași în protejarea lucrătorilor de pericolele cauzate de căldură.

Cu toate acestea, în anumite situații, mănușile rămân cruciale pentru manipulare.

Mănușile rezistente la căldură au temperaturi specifice, fiind necesară o cercetare amănunțită.

8. Mănuși industriale rezistente la vibrații

Rezistența la vibrații este o cerință vitală pentru lucrătorii care folosesc unelte pneumatice sau similare.

Asemenea vibrații pot provoca sindromul mână-braț, un handicap grav.

O mănușă cu prea multă căptușeală poate crește de fapt probabilitatea apariției sindromului.

De asemenea, mănușile cu degetul complet sunt mult mai bune decât versiunile cu jumătate de deget.

9. Protecția față de substanțele periculoase

Nu există protecție generică a substanțelor periculoase.

Un loc de muncă include manipularea unor substanțe chimice?

Este esențial ca firma de mănuși pe care o contactați să știe exact ce produse chimice folosiți.

Astfel, mănușile sau învelișurile pentru mănuși pot fi executate corect.

De exemplu, există o mănușă rezistentă la o gamă largă de substanțe chimice destul de periculoase.

Pe de altă parte, este solubilă în apă. Dacă intră în contact cu apa, se va dezintegra rapid.

Nicio mănușă rezistentă la substanțe chimice nu va ține pentru totdeauna.

Trebuie să știți cât timp poate rezista o mănușă și când trebuie aruncată.

10. Protecția împotriva microorganismelor oferite de mănușile industriale

Protecția împotriva microorganismelor este o caracteristică ce se regăsește în mănușile de unică folosință.

Ne referim în special la cele care sunt utilizate în activitățile de natură medicală.

Asigurați-vă că luați în considerare și rezistența la abraziune, la puncție, alergii și multe altele.

11. Păstrarea căldurii în timpul iernii

Când se lucrează în condiții de frig, mănușile calde sunt esențiale pentru a proteja împotriva degerăturilor.

Pentru a alege mănușile de iarnă potrivite trebuie să știți la ce temperatură operează angajații și pentru cât timp.

12. Lungimea manșetelor sau mânecilor separate

Brațele angajaților sunt în pericol de arsuri, tăieturi sau abraziuni? Vă trebuie o mănușă rezistentă la tăieturi?

Probabil că aveți nevoie și de o manșetă lungă sau de un manșon de protecție separat.

13. Cerințe de personalizare a unor mănuși industriale

Muncitorii termină o sarcină împingând un știft cu palma mâinii?

Poate aveți nevoie de o mănușă cu un tampon gros chiar în acel loc.

Aveți nevoie de protecție suplimentară împotriva tăierii de-a lungul degetului mare?

Producătorii mari pot avea ceea ce vă trebuie sau pot proiecta o mănușă personalizată.

14. Posibilitățile de spălare

Capacitatea de spălare a unei mănuși este adesea ignorată în timpul procesului de selecție.

Cu toate acestea, este crucială pentru valoarea pe termen lung și pentru costul total.

Mulți le vor arunca pur și simplu atunci când devin prea murdare. Ni se pare o risipă imensă de bani și de resurse.

15. Materiale de acoperire

Un număr enorm de acoperiri specializate sunt disponibile pentru mănușile de lucru.

Fie pentru întreaga mănușă, fie doar pentru palma și partea inferioară a degetelor.

Aceste acoperiri se pot aplica pentru o varietate de nevoi.

Cel mai probabil va trebui să apelați la un ajutor de specialitate pentru a selecta acoperirea potrivită.

16. Confort și potrivire pentru mănuși industriale

Problema confortului și a potrivirii este vitală pentru toate tipurile de mănuși.

Cerințele de confort pot depinde în mare măsură de durata de purtare pentru o sarcină specifică.

Nu uitați: o mănușă nu înseamnă nimic dacă nu este purtată.

Concluzie

Trăim într-o lume în care mai mult înseamnă mai bine, dar nu și în cazul mănușilor.

Mănușa adecvată este cea care îndeplinește (nu care depășește) cerințele minime.

Dacă depășiți cerințele minime, mănușa va fi prea voluminoasă iar angajații nu o vor purta.

Cu această listă de verificare ca ghid creați lista specifică de cerințe.

Oferiți aceste informații unei companii pentru a alege două până la trei mostre pe care să le testați.

Pe baza acestor teste veți putea apoi determina mănușa adecvată și vă veți asigura că angajații sunt protejați.

manusi

Manusi pentru protectia mainilor

Manusi pentru protectia mainilor – perfecte la nevoie. Sunt consumabile medicale des intalnite in diferite domenii de activitate si au un rol foarte important. Pot fi gasite in foarte multe domenii, multe la care nici nu v-ati gandi. Nu ne referim doar la cele din piele sau lana pentru protectia impotriva frigului. Exista manusi medicale, dar si manusi industriale s.a.m.d.

Exista o gama foarte larga, in functie de compozitie, utilitate si industria in care sunt folosite.

De exemplu, manusi vinil sunt cel mai des folosite in industria alimentara, la manevrarea produselor alimentare.
Manusile indeparteaza pericolele si va ajuta sa va desfasurati activitatea. Cand vorbim de manusi medicale, multi doctori prefera manusi nitril atunci cand consulta pacientii. Asta mai ales daca sunt alergici la latex. In lipsa alergiilor, se pot folosi cu mult succes manusi latex. Evident, in salile de operatii, acestea sunt manusi chirurgicale, obligatoriu sterile.

Ce fel de manusi pentru protectia mainilor cunoasteti?

Cele de nitril sau latex pot fi folosite si in saloane de infrumusetare, in cosmetica sau saloane de tatuaj. Daca va doriti vinil, inseamna ca exista o alergie sau ca protectia nu este prioritara.
Stiati ca exista manusi industriale folosite in foarte multe industrii? Va vom aduce la cunostinta, mai departe mai multe intrebuintari ale acestora. Orice folositi, important este sa fie de calitate buna sis a se potriveasca mediului si industriei in care sunt folosite.

Pentru a face o diferentiere, va putem ajuta cu cateva mici descrieri ale acestora.

Manusi latex, nitril, vinil – cunoscute ca si manusi de examinare

manusi nitril

  •  Manusi latex – sunt fabricate din cauciuc natural, deci sunt biodegradabile. Confera foarte mare confort si dexteritate si de aceea sunt net superioare celorlalte tipuri de manusi. Folosite timp indelungat, pot declansa alergii. Inca foarte populare, mai ales cand nu este vorba de alergii la latex.
  • Manusi nitril – sunt fabricate din cauciuc sintetic si nu provoaca alergii. Prin urmare, sunt alegerea corecta cand exista alergii la latex. In plus, sunt net superioare celor din latex datorita rezistentei superioare pe care o prezinta impotriva intepaturilor.
  • Manusi vinil – aparte. In varianta nepudrata sunt folosite de obicei de persoanele sensibile la latex sau la pudra. Ele sunt ideale in industria alimentara, unde durabilitatea si protectia nu sunt un ”must”. Alte domenii in care sunt folosite: cabinete şi clinici medicale, saloane cosmetice, saloane de înfrumuseţare, industria alimentară, servicii de curăţenie. Sunt, in acelasi timp, si cele mai economice.

Manusi – criterii de alegere

Deoarece nu este mereu usor sa alegi manusile potrivite de examinare, speram sa faceti alegerea potrivita. Protectia si dexteritatea sunt foarte importante, dar nu mereu primordiale. Alegerea corectă a mănușilor de examinare, în funcție de nevoile dumneavoastră, nu este întotdeauna simpla. Ele trebuie să ofere în același timp protecție, rezistenta și o bună dexteritate. De aceea este nevoie doar de putina atentie inainte de a alege modelul corect. Pe scurt, criteriile pentru manusi ar fi:

  1. Scopul (examinare, operatii, domenii industrial, etc)
  2. Protectie
  3. Alergii (de obicei, la latex)
  4. Material (natural sau sintetic)
  5. Rezistenta
  6. Pret

Produse de calitate

Med-Al Trading va pune la dispozitie manusi medicale de cea mai buna calitate germana, produse de o companie experimentata, AMPri. Aceasta echipa dinamica a reusit sa se afirme pe piata prin diversitatea produselor si eficienta lor.
Acestia va ofera solutiile cele mai adecvate si va aduc o serie de beneficii. Aici exista un echilibru perfect intre promisiunea acordata si rezultatul final.

  • Manusile medicale din oferta sunt extrem de flexibile, se muleaza perfect si sunt foarte rezistente.
  • Nu exista costuri ascunse si nici surprize neplacute.
  • Vi se ofera servicii de inalta calitate.
  • Portofoliul de produse este in continua schimbare.
  • Mereu apar produse noi.
  • Accesati cu incredere site-ul oficial pentru a fi mereu la curent cu noile oferte.

Manusile medicale – solicitate zi de zi

Multumirea deplina a clientilor reprezinta o forma de promovare a prestigiului companiei.
Fiecare client este unic in felul sau, iar cerintele clientilor difera in functie de necesitatile lor. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa luati legatura cu un reprezentant oficial si sa ii spuneti de ce anume aveti nevoie.

Acesta va va ajuta sa luati o decizie corecta. Vi se ofera produse net calitative si livrare rapida pentru manusi. Obiectivul lor principal consta in satisfacerea unui numar cat mai mare de cerinte venite din partea clientilor.